Μέτρα για τη μείωση των ακάρεων στο σπίτι

                                                               drkyriakakis.gr

Εάν εσείς (ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας) είστε αλλεργικός στα ακάρεα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πρώτο βήμα της θεραπείας είναι η μείωση του πληθυσμού των ακάρεων στο σπίτι. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες η μείωση των ακάρεων στο χώρο του σπιτιού έχει σαν αποτέλεσμα σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων και μείωση της χρήσης φαρμάκων. Μείωση της σχετικής υγρασίας στο σπίτι σε <50%. Αυτό επιτυγχάνεται με τον καλό αερισμό του σπιτιού και τη χρήση κλιματιστικών.Αποφυγή υλικών που είναι θέσεις για την ανάπτυξη ακάρεων. Αποφύγετε ή αντικαταστήστε μοκέτες, παχιά χαλιά, ταπετσαρίες, κουβέρτες, κ.α.

• Προτιμότερο είναι να μην υπάρχουν χαλιά στο σπίτι, αν αυτό δεν είναι δυνατό τοποθετήστε λεπτά χαλιά χωρίς μεγάλο πέλος, σκουπίστε τα τακτικά με ηλεκτρική σκούπα και αφαιρέστε τα όταν δεν χρειάζονται πια.
• Καθαρίστε το σπίτι με ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Αλλάζετε τακτικά το φίλτρο και τη σακούλα της σκούπας.
• Αν σκεφτούμε ότι ένας άνθρωπος περνά κατά μέσο όρο το ένα τρίτο του χρόνου του στο κρεβάτι και ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες ακάρεων παρατηρούνται στα κρεβάτια επικεντρώστε τις προσπάθειές σας στις κρεβατοκάμαρες των αλλεργικών ατόμων. Καλύψτε τα στρώματα και τα μαξιλάρια με ειδικά καλύμματα που δεν επιτρέπουν την επαφή με τα ακάρεα. Πλένετε τουλάχιστον κάθε 7 μέρες τα κλινοσκεπάσματα και τα μαξιλάρια με καυτό νερό.
• Κρεμάτε πάντα τα ρούχα σας στις ντουλάπες και μην επιτρέπετε ζώα στις κρεβατοκάμαρες
• Απομακρύνετε τα γούνινα παιχνίδια από το δωμάτιο των παιδιών ή αν δεν είναι δυνατόν πλύνετε τα στο πλυντήριο δύο φορές την εβδομάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο